minced meat | daging kisar | Ekonomi | Tiada | Tiada |
minced meat | daging kisar | Veterinar | Tiada | Tiada |
ground meat | daging kisar | Veterinar | Tiada | Tiada |
minced meat | daging kisar | Kejuruteraan | Tiada | Tiada |
minced meat | daging kisar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
ground meat | daging kisar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
croquette | kroket | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Bahan makanan yang biasanya daripada daging kisar, ayam atau sayur berbentuk bulat atau kon disalut telur dan serbuk roti dan digoreng jeluk. |
minced meat | daging kisar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Daging yang dikisar untuk dijadikan burger dan sebagainya. |
salami | salami | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Masakan daripada daging kisar yang dipukul dengan bahan-bahan makanan lain termasuk ketulan daging dan beraneka rempah, disumbat ke dalam kelongsong khas dan direbus atau disalai. |
water holding capacity | keupayaan tampung air | Makanan dan Pemakanan | Makanan | Kemampuan molekul dalam makanan untuk memerangkap kandungan air dan menahan pengeluaran air daripada makanan apabila dikenakan daya seperti graviti, emparan atau pemanasan. Keupayaan tampung air memainkan peranan penting ke atas tekstur produk makanan terutamanya produk daripada daging kisar dan doh yang dibakar. |