beef jerky | jerki daging lembu | Makanan dan Pemakanan | Makanan | Daging lembu yang telah dibuang lemaknya dan dihiris dalam bentuk kepingan panjang. Jerki daging lembu biasanya diperap dengan garam, gula atau rempah ratus sebelum dikeringkan atau disalai pada suhu rendah (di bawah 70°C). Jerki daging lembu merupakan produk sedia dimakan dan bersifat kenyal. Jerki daging lembu boleh disimpan selama berbulan-bulan tanpa penyejukan. |
beef loaf | buku daging lembu; lof daging lembu | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
beef carcass | karkas daging lembu | Sosiologi | Tiada | Daging lembu yang telah siap dilapah. |
minced beef | daging lembu kisar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Daging lembu yang dikisar untuk dijadikan burger dan sebagainya. |
chopped beef | daging lembu cincang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Daging lembu yang dipotong kecil atau halus. |
beefsteak | stik daging lembu (PEM.MAN) | Sosiologi | Tiada | Hirisan tebal daging lembu yang dipanggang, dibakar atau digoreng. |
beef patty | patti daging lembu | Sosiologi | Tiada | Pai kecil yang berintikan daging lembu. |
ground beef | daging lembu kisar | Sosiologi | Tiada | Tiada |
boxed beef | daging lembu kotak | Veterinar | Tiada | Tiada |
ground beef | daging lembu kisar | Veterinar | Tiada | Tiada |