grape juice | jus anggur | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Air daripada perahan anggur yang telah disterilkan untuk minuman. |
argol | argol | Kimia | Tiada | Krim tartar mental yang berupa mendakan berwarna kemerahan yang terbentuk semasa penapaian jus anggur kepada wain. |
titratable acidity | keasidan boleh titrat | Makanan dan Pemakanan | Teknologi Makanan | Peratus asid dalam sesuatu sampel makanan yang ditentukan secara titratan dengan alkali standard. Keasidan boleh titrat merupakan peratusan asid utama atau asid yang hadir dalam kuantiti yang banyak seperti asid tartarik dalam jus anggur dan asid malik dalam jus epal. |
wine | wain | Makanan dan Pemakanan | Teknologi Makanan | Minuman beralkohol yang dihasilkan daripada penapaian jus buah anggur atau buah lain oleh yis dan sering kali melalui proses penuaan. Wain biasanya mengandungi antara 7 � 15% alkohol. |