Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[ba.gan] | باݢن

Definisi : 1 gambar yg dibuat secara kasar. 2 tiang-tiang rumah yg baru didirikan. 3 tiang dan palang pd para-para tempat menjemur ikan. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

[ba.gan] | باݢن

Definisi : ; akar ~ sj tumbuhan (pokok), mempelasari (hari), (m)empelas hari, pelasari, Alyxis lucida. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[ba.gan] | باݢن

Definisi : 1. tiang-tiang rumah yg baru didirikan, tiang-tiang dan kayu-kayu palang tempat menjemur ikan; 2. (gambar) lakar; peta ~ Id peta lakar; 3. (gambar) rancangan: oleh sebab ketiadaan ~ waktu itu, kita menjadi tidak jelas, kabur tentang hari depan, dr segi politik; ~ pengajaran bahasa rancangan pengajaran bahasa; 4. pangkalan: balak ditarik ke panglong, ke ~ atau ke kilang;berbagan 1. mempunyai bagan; 2. berpangkalan: mereka selamat sampai ke pantai tempat nelayan Cina ~. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata bagan


Kamus Sains

Kamus Sains.indb
vena varikos. (UBAT) trephine (trefin) Alat yang digunakan untuk memotong dan mengeluarkan sekeping tulang dalam bentuk yang bulat terutama dari tengkorak atau sekeping tisu kornea semasa transplantasi kornea. (UBAT) tra vel time tree fern tree line trephine Kamus Sains.indb 671 7/8/08 11:50:44 AM 672 Treponema (Treponema) Satu genus spiroket yang terdiri daripada parasit dan mikroorganisma patogen

Kembali ke atas