Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[hu.mék.tan] | هوميکتن

Definisi : (huméktan) (Ubat) agen atau bahan yg mengekalkan kelembapan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata humektan

Istilah Malaysia

Istilah Sumber Istilah Sasar Bidang Subbidang Huraian
dihydroxyacetonedihidroksiasetonKimiaTiada1. Ketosa yang paling sederhana digunakan dalam losen pelindung matahari atau suntan. 2. Pepejal hablur tak berwarna, larut dalam air yang digunakan dalam kosmetik sebagai pengemulsi, humektan dan fungisid.
dihydroxyacetonedihidroksiasetonPerubatanTiada1. Ketosa yang paling sederhana digunakan dalam losen pelindung matahari atau suntan. 2. Pepejal hablur tak berwarna, larut dalam air yang digunakan dalam kosmetik sebagai pengemulsi, humektan dan fungisid.
dihydroxyacetonedihidroksiasetonFarmasiTiada1. Ketosa yang paling sederhana digunakan dalam losen pelindung matahari atau suntan. 2. Pepejal hablur tak berwarna, larut dalam air yang digunakan dalam kosmetik sebagai pengemulsi, humektan dan fungisid.
dihydroxyacetonedihidroksiasetonPentadbiran PerniagaanTiada1. Ketosa yang paling sederhana digunakan dalam losen pelindung matahari atau suntan. 2. Pepejal hablur tak berwarna, larut dalam air yang digunakan dalam kosmetik sebagai pengemulsi, humektan dan fungisid.

Kembali ke atas