Maklumat Kata

Carian kata tiada di dalam kamus terkini.
Adakah anda bermaksud : swift

Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata swafoto

Juga ditemukan dalam:

Perkhidmatan +


Istilah Bahasa Melayu

Istilah SumberIstilah SasarBidangSubbidangHuraian
smelfieswafoto hiduTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaMengambil gambar foto dengan usaha sendiri menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital sambil menunjukkan aksi seperti menghidu sesuatu.
airfieswafoto udaraTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang atau lebih yang diambil sendiri dari udara dengan menggunakan kamera yang dipasang pada dron.
groufieswafoto berkumpulanTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar tiga orang atau lebih yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
killfieswafoto mautTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital di tempat berbahaya yang boleh mendatangkan kematian.
smellfieswafoto hiduTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang sambil menunjukkan aksi seperti menghidu sesuatu yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
wefieswafoto bersamaTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar dua orang atau lebih yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
selfieswafotoTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
acute selfieswafoto akutFotografiTiadaTiada
acute selfieswafoto akutTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaTiada
chronic selfieswafoto kronikFotografiTiadaTiada
12

Kembali ke atas