| tepung II | Mn; menepung menggocoh, memukul. | Kamus Dewan Edisi Keempat |
| suji II | tepung yg kasar (dibuat drpd gandum). | Kamus Pelajar Edisi Kedua |
| komak II | ; tepung ~;®gomak. | Kamus Dewan Edisi Keempat |
| suji II | tepung yg kasar (dibuat drpd gandum). | Kamus Pelajar |
| lapis II | 1. tersayat atau dicarik halus-halus (daging dll); 2. = kuih ~ = ~ legit sj kuih yg dibuat drpd tepung beras atau tepung gandum dan santan, dikukus lapis demi lapis. | Kamus Dewan Edisi Keempat |
| jemput II | ; jemput-jemput sj kuih yg dibuat drpd adunan tepung dgn pisang, gula dsb (atau tepung dgn bawang, garam dsb) yg digoreng. menjemput mengambil dgn hujung jari; mencekut. sejemput sebanyak yg dpt diambil dgn hujung jari. | Kamus Pelajar Edisi Kedua |
| jemput II | jemput-jemput sj kuih yg dibuat drpd adunan tepung dgn pisang, gula dsb (atau tepung dgn bawang, garam dsb) yg digoreng. menjemput mengambil dgn hujung jari; mencekut. sejemput sebanyak yg dpt diambil dgn hujung jari. | Kamus Pelajar |
| suji II | sj tepung yg kasar. | Kamus Dewan Edisi Keempat |
| laksa II | 1. adunan tepung beras yg bentuknya spt mi tetapi berwarna putih; 2. sj masakan yg menggunakan laksa (biasanya disertai hirisan bunga kantan, daun kesum, dsb) dan dimakan bersama kuah yg khusus untuknya; jenis-jenisnya: ~ asam; ~ Kedah; ~ Johor; ~ lemak. | Kamus Dewan Edisi Keempat |
| cucur II | kuih yg dibuat drpd tepung dan bahan-bahan lain dan digoreng. | Kamus Pelajar Edisi Kedua |