thick soup | sup pekat | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup yang terbahagi kepada sup krim, sup sayur dan sup puri. |
French onion sup | sup bawang Perancis | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada bawang besar hiris dan bahan-bahan lain dan dihias dengan kruton. |
leek soup | sup lik | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup sayur seperti sup bonne femme tetapi dilebihkan lik. |
cold soup | sup sejuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup yang dihidang sejuk seperti vichyssoise atau sup kentang. |
puree of spinach soup | sup puri bayam | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup puri yang mengandung bayam cincang dan sup kentang Parmentier. |
lancaran | lancaran | Muzik | Tiada | Bentuk muzik dalam gamelan Jawa yang terdiri daripada gongan lapan bit. Setiap lA bit ditandai alat muzik yang bertindak sebagai penanda masa seperti ketuk (t), kenong (N), kempul (P), dan gong (G). |
gulyas | sup Hungary | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup pekat daripada tomato segar, tomato puri, jintan, marjoram, paprika, bawang putih dan krim masam yang berasal dari Hungary. |
oyster soup | sup tiram | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada tiram segar yang besar, kaldu ikan, susu dan krim. |
puree soup | sup puri | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada puri sayur atau kekacang. |
fish soup | sup ikan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup istimewa yang mengandungi sos putih asas, kaldu ikan, dicairkan dengan susu, dipekatkan dengan kuning telur dan krim serta dihias dengan ikan potong dadu atau bebola ikan. |