barbecue | barbeku | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Proses memanggang daging, ikat atau ayam yang telah diperap di atas pemanggang dengan menggunakan arang atau kayu api di kawasan terbuka. |
barbeque | barbeku | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Proses memanggang daging, ikan atau ayam yang telah diperap di atas pemanggang dengan menggunakan arang atau kayu api di kawasan terbuka. |
grill | gril/panggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Gril: Alat memasak untuk memanggang makanan di atasnya secara terbuka di atas dapur elektrik atau arang. |
gridiron | palang besi; kekisi besi | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Besi berkisi untuk memanggang makanan di atas dapur arang. |
grill | gril/panggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Gril: Alat memasak untuk memanggang makanan di atasnya secara terbuka di atas dapur elektrik atau arang.,2. Makanan atau hidangan yang dipanggang di atas gril.,3. Memasak makanan di atas gril atau kuali datar lekat yang terbuka. |
roasting pot | periuk panggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Periuk yang digunakan untuk memanggang makanan. |
chicory | cikori | Makanan dan Pemakanan | Teknologi Makanan | Serbuk yang diperoleh daripada memanggang dan mengisar akar kering Chicorium intybus dan boleh mengandungi lemak atau gula. Cikori biasanya dicampurkan ke dalam kopi untuk memberi perisa. |
barbeque | barbeku | Sosiologi | Tiada | 2. Rangka besi yang besar yang digunakan untuk memanggang.,3. Jamuan di tempat terbuka dengan hidangan utama daging panggang. |
grill pad | pad panggang | Sosiologi | Tiada | Tempat terletaknya suis pilihan untuk kendalian memanggang. |
broiler (equipment) | pemanggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Pemanggang dengan haba di bahagian bawahnya untuk memanggang potongan daging kecil dan untuk proses gratin. |