barbeque | barbeku | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Proses memanggang daging, ikan atau ayam yang telah diperap di atas pemanggang dengan menggunakan arang atau kayu api di kawasan terbuka. |
grill | gril/panggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Gril: Alat memasak untuk memanggang makanan di atasnya secara terbuka di atas dapur elektrik atau arang. |
grill | gril/panggang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Gril: Alat memasak untuk memanggang makanan di atasnya secara terbuka di atas dapur elektrik atau arang.,2. Makanan atau hidangan yang dipanggang di atas gril.,3. Memasak makanan di atas gril atau kuali datar lekat yang terbuka. |
salamander | salamander; pemanggang garing | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Pemanggang garing: Pemanggang yang haba bahagian bawahnya digunakan untuk memanggang potongan daging kecil dan untuk proses gratin. |
salamander | salamander; pemanggang garing | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Pemanggang garing: Pemanggang yang haba bahagian bawahnya digunakan untuk memanggang potongan daging kecil dan untuk proses gratin.,2. Salamander:Salah satu order haiwan daripada kelas Amphibia, yang di antara ahlinya termasuk salamander dan bengkarung air. |
drip pan | panci titis | Sosiologi | Tiada | 1. Bekas untuk menakung sesuatu yang menitis.,2. Kuali rendah berbentuk segi empat bujur untuk membakar atau memanggang. |