Malaysian cake | kuih-muih Malaysia | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
pastry kitchen | dapur pastri | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Dapur yang menyediakan kuih-muih, kek, biskut dan berbagai jenis desert. |
afternoon tea | minum petang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Hidangan teh dan kuih-muih yang biasanya disajikan pada pukul 4.00 petang. |
basic paste | pes asas | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Pes untuk menyediakan pai, kuih-muih dan bahan-bahan desert. |
refreshment | jamuan ringan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Makanan atau minuman atau kedua-duanya sekali, terutamanya yang tidak berat seperti kuih-muih, buah-buahan dan sebagainya. |
cookery | ilmu masakan; masakan; masak-memasak | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Ilmu masakan: Seni, sains, proses atau latihan memasak.,2. Masakan: Sesuatu yang dimasak seperti kuih-muih dan lauk-pauk. |
high tea | minum lewat petang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Hidangan makanan berat yang dinikmati di antara pukul 3.30 hingga 6.00 petang seperti mi rebus, nasi goreng dan aneka lauk-pauk selain kuih-muih. |
high tea | minum lewat petang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Hidangan makanan berat yang dinikmati di antara pukul 3.30 hingga 6.00 petang seperti mi rebus, nasi goreng dan aneka lauk-pauk selain kuih-muih. |
low calorie food | makanan berkalori rendah | Makanan dan Pemakanan | Teknologi Makanan | Makanan yang dirumus khas untuk orang-orang yang mengamalkan diet tenaga terhad. Contohnya, minuman berkalori rendah mengandungi tidak lebih daripada 98 kkal bagi setiap 100 ml sementara manis-manisan dan kuih-muih mengandungi tidak lebih daripada 14 kkal bagi setiap 100 g. |