cold summer | musim panas sejuk | Geografi | Tiada | Nilai suhu yang rendah pada musim panas membuat musim panas tersebut kurang panas daripada biasa. |
hot holding | pengekalan panas | Makanan dan Pemakanan | Makanan | Proses mengekalkan makanan yang telah dimasak dalam keadaan panas pada suhu melebihi 63°C sebelum dan semasa dihidangkan kepada pengguna. Pengekalan panas ini boleh dilakukan dengan menggunakan kaedah pemanasan bertingkat, kabinet panas atau plat panas. Makanan yang dimasak dan disimpan pada suhu kurang daripada 63°C hanya boleh bertahan sekitar dua jam. Namun, kaedah pengekalan panas membolehkan makanan yang dimasak dapat bertahan untuk tempoh masa yang lebih lama. Walau bagaimanapun, kualiti makanan akan semakin berkurangan selepas pengekalan panas dibiarkan untuk suatu tempoh masa tertentu. |
hot spot | titik panas; tompok panas | Fizik | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Komunikasi Massa | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Geografi | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Geologi | Tiada | Tiada |
hot drawing | penarikan panas; tarikan panas | Kejuruteraan | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Kejuruteraan | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Geografi | Tiada | Tiada |
hot spot | titik panas; tompok panas | Kimia | Tiada | Kawasan kecil yang mempunyai dos sinaran yang paling tinggi daripada kawasan-kawasan yang terkena sinaran. |