Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[sau.té] | ساءوتي

Definisi : (sauté) (ERT) 1. kaedah memasak dgn menggoreng makanan dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi; 2. yg digoreng dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi: kentang ~. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata saute


Istilah Bahasa Melayu

Istilah SumberIstilah SasarBidangSubbidangHuraian
sautesautePentadbiran PerniagaanTiadaKaedah memasak dengan menggoreng makanan dengan cepat dalam lemak yang sedikit di dalam kuali saute di atas api bersuhu tinggi.
sautesautePentadbiran PerniagaanTiadaKaedah memasak dengan menggoreng makanan dengan cepat dalam lemak yang sedikit di dalam kuali saute di atas api bersuhu tinggi.
sautesauteSosiologiTiadaTiada
sautesautePentadbiran PerniagaanTiadaTiada
banana sautesaute pisangPentadbiran PerniagaanTiadaTiada
saute pankuali sautePentadbiran PerniagaanTiadaTiada
slope-sided saute pankuali saute tirusPentadbiran PerniagaanTiadaKuali bertangkai untuk menggoreng.
straight-sided saute pankuali saute tegakPentadbiran PerniagaanTiadaKuali tegak dan bertangkai yang rendah untuk menumis dan menggoreng dengan minyak sedikit.
sauteingsautePentadbiran PerniagaanTiadaKaedah memasak dengan menggoreng makanan dengan cepat dalam lemak yang sedikit di dalam kuali saute di atas api bersuhu tinggi.
sauteed zucchinizukini sautePentadbiran PerniagaanTiadaZukini yang disaute.
12

Kembali ke atas