thick soup | sup pekat | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup yang terbahagi kepada sup krim, sup sayur dan sup puri. |
French onion sup | sup bawang Perancis | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada bawang besar hiris dan bahan-bahan lain dan dihias dengan kruton. |
leek soup | sup lik | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup sayur seperti sup bonne femme tetapi dilebihkan lik. |
cold soup | sup sejuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup yang dihidang sejuk seperti vichyssoise atau sup kentang. |
puree of spinach soup | sup puri bayam | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup puri yang mengandung bayam cincang dan sup kentang Parmentier. |
lancaran | lancaran | Muzik | Tiada | Bentuk muzik dalam gamelan Jawa yang terdiri daripada gongan lapan bit. Setiap <sup>lsup>A bit ditandai alat muzik yang bertindak sebagai penanda masa seperti ketuk (t), kenong (N), kempul (P), dan gong (G). |
gulyas | sup Hungary | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup pekat daripada tomato segar, tomato puri, jintan, marjoram, paprika, bawang putih dan krim masam yang berasal dari Hungary. |
oyster soup | sup tiram | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada tiram segar yang besar, kaldu ikan, susu dan krim. |
puree soup | sup puri | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup daripada puri sayur atau kekacang. |
fish soup | sup ikan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sup istimewa yang mengandungi sos putih asas, kaldu ikan, dicairkan dengan susu, dipekatkan dengan kuning telur dan krim serta dihias dengan ikan potong dadu atau bebola ikan. |