| chicken loaf | buku daging ayam; lof daging ayam | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
| turkey meat | daging ayam belanda | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
| poultry meat | daging ayam itik | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
| chilled poultry | daging ayam itik dingin | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
| fresh poultry | daging ayam itik segar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
| fricassee | fricassee | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kepingan daging ayam, anak lembu atau anak bebiri yang dilayur sebelum dimasak sebagai stew. |
| fillet | filet | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kepingan atau potongan daging, ayam atau ikan tanpa tulang. |
| stew | stew | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kaedah memasak menggunakan ketulan daging, ayam atau ikan serta beberapa jenis sayuran termasuk kentang yang direbus dengan kaldu sehingga hampir hancur. |
| boning knife | pisau penyisih | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Pisau untuk mengasingkan tulang daripada daging, ayam dan ikan. |
| slotted spoon | senduk lubang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Senduk untuk mengangkat sayur-sayuran, kepingan daging, ayam atau ikan daripada air masakan. |