| garde manger | jurumasak makanan sejuk; bahagian makanan sejuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Jurumasak makanan sejuk: Jurumasak makanan yang dimakan sejuk. 2. Bahagian makanan sejuk: Bahagian yang menyediakan makanan yang dimakan sejuk seperti salad dan sos. |
| entremetier | jurumasak; bahagian sayur-mayur | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Jurumasak: Orang yang memasak di bahagian sayur-mayur. 2. Bahagian sayru-sayuran: Bahagian yang menyediakan sup, sayuran dan hidangan daripada nasi dan kentang. |
| sous chef | jurumasak kedua | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang menjadi penolong ketua jurumasak. |
| chef tournant | jurumasak gantian | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang mengambil alih tugas jurumasak apabila perlu. |
| chef | jurumasak | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang telah mendapat didikan formal dalam bidang masakan. |
| chef | jurumasak | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang telah mendapat didikan formal dalam bidang masakan. |
| executive chef | ketua jurumasak | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang mengetuai organisasi dapur. |
| chef de partie | jurumasak bahagian | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang mengetuai bahagian dapur mengikut pengkhususan masing-masing. |
| chef de cuisine | ketua jurumasak | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang yang mengetuai organisasi dapur. |
| first cook | tukang masak pangkat atasan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Orang kanan jurumasak yang tugasnya lebih tertumpu kepada memasak dan menyempurnakan makanan. |