Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[sau.té] | ساءوتي

Definisi : (sauté) (ERT) 1. kaedah memasak dgn menggoreng makanan dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi; 2. yg digoreng dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi: kentang ~. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata saute


Kamus Bahasa Melayu

KataTakrifSumber
saute(sauté) (ERT) 1. kaedah memasak dgn menggoreng makanan dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi; 2. yg digoreng dgn cepat dlm minyak atau lemak panas yg sedikit di atas api bersuhu tinggi: kentang ~.Kamus Dewan Edisi Keempat

Kembali ke atas