marrow sauce | sos sumsum | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos seperti sos Bordelaise daripada sumsum tulang yang dipotong kiub, dicelur dan ditabur ke dalam sos. |
chaud-froid sauce | sos chaud-froid | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sos daripada campuran sos wain putih dengan kaldu ikan, jeli aspik ikan, krim dan jus lemon dan khas untuk makanan laut.,2. Sos daripada campuran sos alemand dengan agar-agar ayam atau agar-agar daging dan krim dan khas untuk ayam dan daging. |
chaud-froid sauce | sos chaud-froid | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sos daripada campuran sos wain putih dengan kaldu ikan, jeli aspik ikan, krim dan jus lemon dan khas untuk makanan laut.,2. Sos daripada campuran sos alemand dengan agar-agar ayam atau agar-agar daging dan krim dan khas untuk ayam dan daging. |
basic sauce | sos asas | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos daripada bahan-bahan utama seperti sos Hollandaise, sos Bechamel, velute, vinaigret, demi-glas dan mayones. |
main sauce | sos asas | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos daripada bahan-bahan utama seperti sos Hollandaise, sos Bechamel, velute, Winaigret, demi-glas dan mayones. |
mother sauce | sos asas | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos daripada bahan-bahan utama seperti sos Hollandaise, sos Bechamel, velute, vinaigret, demi-glas dan mayones. |
basic sauce | sos asas | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos daripada bahan-bahan utama seperti sos Hollandaise, sos Bechamel, velute, vinaigret, demi-glas dan mayones. |
caper sauce | sos kaper | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sos daripada pelaga jeruk yang ditabur ke atas sos wain putih. 2. Sos daripada pelaga jeruk yang dicampur sos alemand dan cuka. |
caper sauce | sos pelaga jeruk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sos daripada pelaga jeruk yang ditabur ke atas sos wain putih. 2. Sos daripada pelaga jeruk yang dicampur sos alemand dan cuka. |
diplomat sauce | sos diplomat | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos daripada sos wain putih yang dicampur dengan mentega udang, ditabur udang dan serbuk cayenne. |