radish | lobak putih | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Lobak yang berwarna putih, boleh dimakan mentah, dimasak atau sebagai salad. |
minestrone | minestron | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sup istimewa Itali daripada lobak merah, lobak, kentang, daun saderi, kacang ginjal dan sebagainya yang dihidang bersama keju parmesan yang ditabur di atasnya. 2. Potongan nipis berbentuk segi empat tepat, segi empat bujur atau segi tiga. |
mirepoix | mirepoix; potongan sembarangan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Mirepoix: Bahan daripada campuran bawang, lobak merah, lik, potongan saderi kasar sebagai perencah, perasa atau bau untuk kaldu dan sos. 2. Potongan sembarangan: Potongan sayur yang tidak seragam. |
garnish | hiasan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Sayuran atau bahan-bahan lain untuk menghias makanan seperti selada air, parsli dan lobak merah. |
garnishing | menghias; bahan penghias | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Bahan Penghias: Sayuran atau bahan-bahan lain untuk menghias makanan seperti selada air, parsli dan lobak merah.,2. Renda, bulu dan sebagainya yang ditambah pada pakaian untuk menjadikannya lebih cantik dan menarik.,3. Menghias: Menambah rupa atau seri pada pakaian seperti menambah renda.,4. Menambah rupa atau rasa pada makanan. |