salad tongs | sepit salad | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sepit untuk menghidang salad, sama ada salad sayur, salad buah-buahan atau salad daging. |
celery (Apium Graveolens) | saderi (Apium graveolens) | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sayuran berdaun daripada kumpulan parsli yang dikelaskan mengikut warna hijau atau keemasan dan digunakan sebagai salad, sayur serta perasa dalam kaldu. |
celery (Apium Graveolens) | saderi (Apium graveolens) | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sayuran berdaun daripada kumpulan parsli yang dikelaskan mengikut warna hijau atau keemasan dan digunakan sebagai salad, sayur serta perasa dalam kaldu. |
main course salad | salad hidangan utama | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Salad yang biasanya daripada campuran sayur, daging, ayam, keju dengan catuan yang besar supaya mengenyangkan. |
salad | salad | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Makanan daripada aneka sayur-sayuran dan buah-buahan, daging dan ikan sama ada dimasak atau dimakan mentah, dihidang sejuk atau panas. 2. Sayuran daun yang rangup dan berwarna hijau muda sebagai lapik makanan atau dimakan mentah. |
salad dressing | sos salad | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos yang diperbuat daripada minyak zaiton atau minyak sayur lain, cuka, rempah dan sebagainya, dihidang bersama salad atau digaul dengan bahan makanan lain. |
salad dressing | sos salad | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sos yang diperbuat daripada minyak zaiton atau minyak sayur lain, cuka, rempah dan sebagainya, dihidang bersama salad atau digaul dengan bahan makanan lain. |
salad knife | pisau sayur | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Pisau yang digunakan untuk memotong sayur dan buah-buahan sahaja. |
chiffonade | racik mayang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sayur-sayuran yang diracik atau dicincang halus untuk sup, salad atau sos salad. |
vegetables chiffonade | racik mayang | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sayur-sayuran yang diracik atau dicincang halus untuk sup, salad atau sos salad. |