order quantity | kuantiti pesanan | Pentadbiran | Tiada | Kuantiti yang dipesan bagi mengisi semula inventori. |
reserved seat | tempat duduk ditempah | Pelancongan | Tiada | Kerusi yang telah dipesan sama ada di restoran, dewan, pawagam atau di dalam kapal terbang, kereta api, bas dan feri melalui bayaran cagaran atau bayaran penuh. |
store-room purchases | belian storan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Belian bahan-bahan yang dipesan oleh penjaga stor. |
menu | menu | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Senarai makanan yang dihidang atau yang boleh dipesan di restoran. |
reserved coach | koc ditempah | Pelancongan | Tiada | Bas atau gerabak kereta api yang telah dipesan awal sebelum tarikh perjalanan. |
conventional catering | pengurusan penyediaan makanan secara tradisi | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sistem pengurusan yang menyediakan makanan daripada bahan-bahan mentah sebaik sahaja dipesan dan dihidang dengan secepat mungkin. |
delivery note | nota serah | Pentadbiran | Tiada | Dokumen yang memberitahu penerima tentang serahan barangan dan selalunya disertakan sekali surat pengesahan barangan yang dipesan. |
cutting list | senarai keratan | Kejuruteraan | Tiada | 1. Senarai bar keluli yang memberi garis pusat dan panjang sahaja, dan dari senari inilah tetulang dipesan.,2. Senarai yang menyatakan dimensi balak yang diperlukan untuk sesuatu kerja. |
guest bill | bil tamu; pemeriksa tamu | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Bil tamu: Bil seperti borang untuk pelayan restoran mencatat makanan serta minuman yang dipesan oleh pelanggan.,2. Pemeriksa tamu: Orang yang memeriksa tetamu. |
guest check | bil tamu; pemeriksa tamu | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Bil tamu: Bil seperti borang untuk pelayan restoran mencatat makanan serta minuman yang dipesan oleh pelanggan.,2. Pemeriksa tamu: Orang yang memeriksa tetamu. |