garde manger | jurumasak makanan sejuk; bahagian makanan sejuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | 1. Jurumasak makanan sejuk: Jurumasak makanan yang dimakan sejuk. 2. Bahagian makanan sejuk: Bahagian yang menyediakan makanan yang dimakan sejuk seperti salad dan sos. |
transfers to bar | pemindahan ke bar | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Keadaan bahan makanan atau makanan yang dihantar dari dapur ke bar untuk penyediaan makanan atau dijual dan dikira sebagai kos minuman. |
food industry | perusahaan makanan/industri makanan | Geografi | Tiada | Tiada |
food plant | tumbuhan makanan; loji makanan | Geografi | Tiada | Tiada |
food industry | perusahaan makanan/industri makanan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |
cost of food used | kos makanan diguna | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kos bahan penyediaan makanan sama ada untuk dijual, yang terbazir, makanan untuk pekerja dan makanan yang dihantar ke bar untuk jualan. |
finishing kitchen | dapur penyempurnaan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Dapur yang hanya menjalankan proses penyempurnaan makanan seperti memanaskan semula makanan atau menghias makanan sebelum dihidang. |
automatic vending service | servis mesin automatik | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Servis makanan yang makanan dan minumannya dikeluarkan oleh mesin seperti sandwic, coklat, gula-gula dan minuman sejuk dan panas. |
convenience food service system | sistem penyediaan dan penyajian makanan mudah | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Sistem yang menyediakan makanan daripada bahan makanan yang telah diproses terlebih dahulu dan sajian dibuat oleh pelanggan sendiri. |
weaning food | makanan cerai susu/makanan sapihan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Tiada |