Maklumat Kata
Kamus Bahasa Melayu
parsli
[par.sli] |
ڤرسلي
Definisi :
sj tumbuhan herba berwarna hijau tua, daunnya keriting, beraroma dan digunakan sbg perasa dan hiasan dlm masakan, Petroselinum crispum.
(Kamus Dewan Edisi Keempat)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata
parsli
Juga ditemukan dalam:
Kamus Bahasa Melayu
(3)
Kamus Bahasa Inggeris
(2)
Istilah Bahasa Melayu
(27)
Ensiklopedia
(1)
Perkhidmatan +
Korpus
e-Tesis
e-Jurnal
e-Kamus
e-Borneo
e-Seminar
i-Pintar
Istilah Bahasa Melayu
Istilah Sumber
Istilah Sasar
Bidang
Subbidang
Huraian
parsley
parsli
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Herba berwarna hijau tua, berdaun kecil dan kerinting serta manis rasanya.
parsley (Petroselinum vulgare)
parsli
(Petroselinum vulgare)
Pertanian
Tiada
Tiada
parsley (Petroselinum vulgare)
parsli
(Petroselinum vulgare)
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Herba berwarna hijau tua, berdaun kecil dan kerinting serta manis rasanya.
parsley butter
mentega
parsli
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Tiada
parsley sauce
sos
parsli
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Tiada
beurre noir
mentega hitam
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Mentega dengan campuran
parsli
, cuka dan perasa yang dimasak sehingga perang.
beurre noisette
mentega perang
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Mentega dengan campuran
parsli
, cuka dan perasa yang dimasak sehingga lebih perang daripada mentega hitam.
beurre noir
beurre noir
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Mentega dengan campuran
parsli
, cuka dan perasa yang dimasak sehingga perang.
chervil
cervil
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Herba yang mempunyai bentuk dan rasa seperti
parsli
tetapi daunnya bergulung.
chervil
cervil
Pentadbiran Perniagaan
Tiada
Herba yang mempunyai bentuk dan rasa seperti
parsli
tetapi daunnya bergulung.
1
2
3
Kembali ke atas
Thanks for clicking. That felt good.
Close
Borang Maklum balas Carian PRPM
@DBP
Malaysia
Pelawat PRPM
@DBP
Malaysia yang dihormati,
Kami sedang berusaha untuk meningkatkan perkhidmatan Carian PRPM
@DBP
Malaysia ini. Komen, pandangan, kritikan dan cadangan tuan/puan sangat kami hargai. Mohon berikan maklum balas seperti berikut :
1. Antara muka pengguna.
2. Domain atau kluster maklumat serta kandungan maklumat.
3. Kepantasan carian.
4. Pandangan dan cadangan keseluruhan.
5. Alamat e-mel atau nombor telefon.
*
Sila tunggu sebentar...