| roasting | pemanggangan | Kimia | Tiada | Tiada |
| roasting | pemanggangan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kaedah memasak dengan sedikit atau tiada langsung kelembapan di dalam oven, di atas api yang terdedah atau bara api. |
| panbroilling | pemanggangan panci | Sosiologi | Tiada | Tiada |
| roasting | pemanggangan | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kaedah memasak dengan sedikit atau tiada langsung kelembapan di dalam oven, di atas api yang terdedah atau bara api. |
| pot roasting | pemanggangan periuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kaedah memasak daging besar yang diperangkan dengan sedikit lemak, dalam periuk dengan kaldu atau cecair lain, dipanggang di dalam ketuhar dengan api perlahan sehingga daging itu lembut. |
| pot roasting | pemanggangan periuk | Sosiologi | Tiada | Tiada |
| dry roasting | pemanggangan kering | Sosiologi | Tiada | Tiada |
| pot roasting | pemanggangan periuk | Pentadbiran Perniagaan | Tiada | Kaedah memasak daging besar yang diperangkan dengan sedikit lemak, dalam periuk dengan kaldu atau cecair lain, dipanggang di dalam ketuhar dengan api perlahan sehingga daging itu lembut. |
| core baking (foundry) | pemanggangan inti | Kejuruteraan | Tiada | Tiada |
| roasting process | proses pemanggangan | Kimia | Tiada | Tiada |