44

Maklumat Kata

Kamus Bahasa Inggeris

back-up

Definisi : n 1. support, bantuan, sokongan: ~ materials, bahan bantuan; 2. reserve, bantuan. (Kamus Inggeris-Melayu Dewan)

Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata back-up

Peribahasa

127

What' done cannot be undone

Tidak ada gunanya bersedih atas kesilapan atau perkara buruk yang sudah berlaku kerana ia tidak dapat diubah lagi.

Nasi sudah menjadi bubur.

Looking back, I should have listened to my mother's advice. I should not have associated myself with bad guys and get involved in drug abuse. Now, I am facing the consequences, but what' done cannot be undone.

Mengenang kembali, saya seharusnya mendengar nasihat ibu. Saya tidak sepatutnya bercampur dengan budak jahat dan terjebat dalam penyalahgunaan dadah. Kini, saya menerima padahnya, tetapi apa gunanya saya meratap, nasi sudah menjadi bubur.

Peribahasa dan Ungkapan Inggeris - Melayu


Lihat selanjutnya...(29)

Kamus Sains

Kamus Sains.indb
AM 127 bacillopeptidase (basilopeptidase) Enzim protease alkali yang dihasilkan oleh Bacillus untuk industri cucian. Contohnya, subtilisin yang dihasilkan oleh B. licheniformis dan subtilisin BPN yang dihasilkan oleh B. amyloliquefaciens. (BIO) back off (undur balik) Proses melonggarkan penyambung paip atau alat yang berbentuk paip. (KEJ) backcross parent (induk kacukan balik) Induk kepada hibrid yang digunakan dalam kacukan dengan hibrid tersebut. (BIO) backfill (kambus

Kembali ke atas