Maklumat Kata

Kamus Bahasa MelayuDefinisi : a) tulisan tangan yg amat buruk; b) sj kuih yg dibuat drpd ubi kayu atau keledek yg diracik; (Kamus Dewan Edisi Keempat)


Definisi : a. tulisan tangan yg amat buruk. b. kuih yg berlingkar-lingkar dibuat drpd ubi kayu, keledek dll. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata cakar ayam


Kamus Sains

Kamus Sains.indb
ecology (ekologi haiwan) Kajian tentang hubungan antara haiwan dengan sekitarannya. (BIO) animal manure (baja kandang) Baja organik yang berasal daripada haiwan ternakan seperti baja tahi lembu, tahi kambing dan tahi ayam. Najis tersebut biasanya dicampurkan dengan pa- sir dan kapur serta direputkan sehingga menjadi baja. (BIO) anisandrus (anisandrus) Kumbang Ambrosia kecil yang mengorek lubang ke dalam kayu dan kulit kayu pelbagai Armilaria, iaitu mempunyai anu- lus pada stipnya. (BIO) armillate (armilat) Merujuk kepada cendawan yang mempunyai armila. (BIO) arolella (arolela) Arolium pada serangga Hemiptera. (BIO) arolium (arolium) Bahagian lembut di antara cakar-cakar tarsus pada kebanyakan serangga dan araknid. (BIO) aromatic (aromatik) 1. Berkaitan dengan sebatian organik yang dicirikan dengan kehadiran sekurang-kurangnya satu gelang benzena. 2. Berkaitan dengan sebatian organik yang

Kembali ke atas