Maklumat Kata

Carian kata tiada di dalam kamus terkini. Sila rujuk capaian Kamus Dalam Talian ini.
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata cepat;

Puisi
 

Anak itikbawah rumah,
     Main budak cepat berlari;
Oi,
     encik orang di rumah,
Terima tidak kami ke sini.


Lihat selanjutnya...(9)
Peribahasa

Cepat kaki ringan tangan.

Bermaksud :

Rajin dan giat.

 

Lihat selanjutnya...(24)

169

The early bird catches the worm

Yang cepat atau yang sampai dahulu akan beroleh keuntungan

Siapa cepat dia dapat

There were only five free expensive gifts to be grabbed. So, in order to not miss the opportunity, please come early. Remember that the early bird catches the worm, and whose who late will be disappointed.

Hanya lima hadiah percuma yang mahal untuk direbut. Jadi, supaya tidak terlepas peluang, datanglah awal-awal. Ingat siapa cepat dia dapat.

Peribahasa dan Ungkapan Inggeris - Melayu


Lihat selanjutnya...(19)

Kamus Sains

Kamus Sains.indb
bauran yang terdapat di kawasan atas ribut petir yang aktif. (METEO) air embolism (embolisme udara) Kehadiran udara dalam pembuluh darah. Keadaan ini berlaku akibat perubah- an tekanan atmosfera yang terlalu cepat, iaitu apabila seseorang beralih dari tempat bertekanan tinggi ke tempat bertekanan rendah secara tiba-tiba. Con - tohnya, keadaan yang dialami penyelam laut dalam yang muncul pada permu- kaan air secara ovari biasanya wujud sebelum seseorang wanita baligh dan tidak akan meninggalkan sebarang kesan, bekas atau parut. (BIO) atrial fibrillation (fibrilasi atrium) Rentak atrium yang tidak normal, iaitu rentak atrium yang cepat dan tidak tetap. Keadaan ini menjejaskan pengaliran darah dari atrium ke ventrikel. (UBAT) atrial flutter (fluter atrium) Rentak atrium yang tidak normal, iaitu cepat (200 – 300 rentak seminit) tetapi masih

Kembali ke atas