Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[dis.kaun] | ديسکاءون

Definisi : potongan drpd harga atau nilai penuh sesuatu barang atau perkhidmatan; mendiskaun memberikan diskaun; pendiskaunan perihal mendiskaun. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[dis.kaun] | ديسکاءون

Definisi : potongan harga atau jumlah wang yg dikurangkan drpd harga penuh (asal). ~ niaga diskaun yg diberikan kpd pemborong kerana membeli secara tunai dan besar-besaran. ~ tunai diskaun yg diberikan oleh penjual kpd pembeli utk menggalakkan pembeli membayar dgn segera (secara tunai). mendiskaun memberikan diskaun atau membuat potongan pd harga penuh: Penjual itu telah ~ harga buku-buku yg saya beli. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata diskaun


Kamus Teknologi Maklumat

Kamus Teknologi Maklumat ct.indd
perisian terlindung digunakan oleh pengguna yang sah. Dongel merupakan alat untuk mencegah cetak rompak perisian. Kamus Teknologi Maklumat ct.indd 31 6/6/11 4:01:36 PM 32 E diskaun tinggi Ekstranet (Ig. Extranet) Rangkaian komputer tambahan kepada sistem intranet khusus yang berasaskan TCP/IP untuk pelanggan, pembekal dan kumpulan tertentu yang memerlukan maklumat daripada organisasi. Rangkaian ini tidak terbuka

Kembali ke atas