Maklumat Kata

Carian kata tiada di dalam kamus terkini. Sila rujuk capaian Kamus Dalam Talian ini.
Adakah anda bermaksud : determine

Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata diterima

Puisi
 

Jalan-jalan di kaki lima,
     Bawalah pulang ikan gelama;
Budi tuan sudahlah diterima,
     Jadikan hutang selama-lamanya.


Lihat selanjutnya...(3)
Peribahasa

Garam jatuh di air.

Bermaksud :

Nasihat yang diterima dengan baik.

 

Lihat selanjutnya...(11)


Istilah Bahasa Melayu

Istilah SumberIstilah SasarBidangSubbidangHuraian
accrued interestfaedah terakurPentadbiranTiadaFaedah yang sepatutnya diterima tetapi belum lagi diterima bagi tempoh perakaunan.
accomodation linelini akomodasiinsuransTiadaPerniagaan yang diterima daripada pengantara yang biasanya tidak diterima mengikut standard pengunderaitan yang ketat tetapi diterima disebabkan oleh keuntungan keseluruhan perniagaan yang diberi oleh pengantara atau pelanggan tersebut.
accommodation basisasas akomodasiPentadbiran PerniagaanTiadaPerniagaan yang diterima daripada pengantara yang biasanya tidak diterima mengikut standard pengunderaitan yang ketat tetapi diterima disebabkan oleh keuntungan keseluruhan perniagaan yang diberi oleh pengantara atau pelanggan tersebut.
accommodation linelini akomodasiPentadbiran PerniagaanTiadaPerniagaan yang diterima daripada pengantara yang biasanya tidak diterima mengikut standard pengunderaitan yang ketat tetapi diterima disebabkan oleh keuntungan keseluruhan perniagaan yang diberi oleh pengantara atau pelanggan.
contrarietykontraritiPendidikanTiada

 Satu bentuk logik penentangan yang wujud antara nilai atau idea yang diterima dan tidak diterima secara universal.

innkeepers legal liabilityliabiliti undang-undang penjaga rumah penginapaninsuransTiadaPerniagaan yang diterima daripada pengantara yang biasanya tidak diterima mengikut standard pengunderaitan yang ketat tetapi diterima disebabkan oleh keuntungan keseluruhan perniagaan yang diberi oleh pengantara atau pelanggan tersebut.
innkeepers legal liabilityliabiliti undang-undang penjaga rumah penginapanPentadbiran PerniagaanTiadaPerniagaan yang diterima daripada pengantara yang biasanya tidak diterima mengikut standard pengunderaitan yang ketat tetapi diterima disebabkan oleh keuntungan keseluruhan perniagaan yang diberi oleh pengantara atau pelanggan tersebut.
borrowing CorporationPerbadanan yang meminjamUndang-undangTiadaPerbadanan yang berliabiliti atau akan berliabiliti untuk membayar apa-apa wang yang diterima atau akan diterima olehnya melalui tawaran kepada orang ramai supaya memohon beli atau membeli debentur perbadanan itu.
المقبولḤadīth diterimaAgama IslamHadithḤadīth yang diterima kerana memenuhi syarat-syarat penerimaan sesuatu Ḥadīth.
lift is passedangkatan diterimaSukanTiadaReferi membuat keputusan angkatan diterima dengan menyalakan lampu isyarat, iaitu dua 2. putih dan satu 1. merah.
12345678910...

Kembali ke atas