Maklumat Kata

Carian kata tiada di dalam kamus terkini. Sila rujuk capaian Kamus Dalam Talian ini.
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata katil sofa


Istilah Bahasa Melayu

Istilah SumberIstilah SasarBidangSubbidangHuraian
executive roombilik eksekutifPentadbiran PerniagaanTiadaBilik yang mempunyai katil sofa.
sofa bedkatil sofaPentadbiran PerniagaanTiadaKatil yang berukuran kira-kira 36"x75" tanpa kepala katil atau hujung katil sebagai sofa atau kerusi pada siang hari dan katil pada waktu malam.
studio bedkatil sofaPentadbiran PerniagaanTiadaKatil yang berukuran kira-kira 36" x 75" tanpa kepala katil atau hujung katil sebagai sofa atau kerusi pada siang hari dan katil pada waktu malam.
convertible sofasofa boleh tukarKesenianHiasan DalamanSofa yang disudahkan dengan upholsteri yang boleh diubah menjadi katil.
furnishingperabotPentadbiran PerniagaanTiadaBarang-barang keperluan di dalam rumah seperti kerusi, sofa, meja, katil dan sebagainya.
furnitureperabotPentadbiran PerniagaanTiada1. Perabot: Barang-barang keperluan di dalam rumah seperti kerusi, sofa, meja, katil dan sebagainya.,2. Penimbau: Kepingan kayu, logam atau plastik untuk melengkapi sesuatu bentuk.
fringepita rumbaiKesenianHiasan DalamanBingkai hiasan daripada benang kasar yang digunakan untuk menjahit baju atau tali pintal yang tergantung bagi menutup bahagian bawah perabot. Contohnya, katil dan sofa.

Kembali ke atas