Maklumat Kata

Kamus Bahasa MelayuDefinisi : = tempat ~ tempat tinggal (duduk dll), rumah (pondok, gua, dll) yg diduduki: setelah selesai sembahyang, mereka pun pulang ke tempat ~ masing-masing; di sana sini terdapat rumah-rumah yg besar terĀ­sergam, tempat ~ orang besar-besar dan orang kaya-kaya. (Kamus Dewan Edisi Keempat)


Definisi : = tempat ~ tempat tinggal (duduk dll): rumah (pondok dll) yg diduduki: ~ orang tua itu ialah pondok buruk di tepi tasik. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata kediaman


Kamus Sains

Kamus Sains.indb
tiub dan dialirkan keluar dari hujung yang lain pada reaktor tersebut. (BIO) hollow section (keratan geronggang) Tiub keluli bulat atau segi empat yang bukan keratan tergelek. (KEJ) home range (banjaran kediaman) Kawasan tempat individu menjalani kebanyakan aktiviti hariannya. (BIO) home row (baris rumah) Baris kedudukan kekunci yang digunakan sebagai tempat rehat atau tempat untuk menempatkan jari pada papan kekunci bagi tujuan di samping perkhidmatan tenaga elektrik yang diterima oleh pengguna. Tiga jenis tarif yang utama ialah tarif kadar sama rata (sekata), tarif kadar dua bahagian, dan tarif kadar blok. Contohnya, rumah kediaman menggunakan tarif kadar blok. (KEJ) tarsal plate (plat tarsus) Plat tisu penghubung yang menegangkan kelopak mata. (BIO) tarsalgia (tarsalgia) Sakit pada pergelangan kaki dan tapak kaki. (UBAT) tarsometatarsal (tarsometatarsal) Perihal

Kembali ke atas