Maklumat Kata

Kamus Bahasa MelayuDefinisi : (kés) 1. perkara, hal, kejadian: ~ rompakan itu akan dibawa ke mahkamah rendah; beberapa ~ penyakit itu telah didapati dlm kawasan ibu kota; 2. (Udg) prosiding di mah­kamah yg melibatkan persoalan undang­undang dan ekuiti. (Kamus Dewan Edisi Keempat)


Definisi : (kés) bp tunai, kontan; wang ~ wang tunai. (Kamus Dewan Edisi Keempat)


Definisi : /kés/ perkara yg berlaku; keadaan khusus yg berhubung dgn seseorang atau sesuatu hal; kejadian; hal: ~ rompakan; ~ demam denggi. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Adakah anda bermaksud : kes

Tesaurus
 
kes (kata nama,)
Bahasa Asal :Inggeris
Bersinonim dengan hal, kejadian, peristiwa, perkara.,


Kamus Sains

Kamus Sains.indb
siput dan lain-lain. Keadaan ini sering dikaitkan dengan perubahan ber- musim, tetapi kadangkala boleh juga terjadi akibat ritma dari dalam. Keadaan ini mungkin menyerupai penghibernatan biasa, tetapi dalam sesetengah kes keadaan ini boleh berterusan sehingga beberapa tahun. Hal ini mungkin dise - babkan haiwan tersebut gagal untuk menghasilkan hormon biasa yang perlu untuk meneruskan tumbesaran dan perkembangan. Walau bagaimanapun, dia - paus yang sama dengan berat molekul dibahagi dengan gold leaf gram equivalent weight Kamus Sains.indb 364 7/8/08 11:49:22 AM 365 bilangan cas pada molekul terion. Dalam kes pengoksidaan dan penurunan, gram berat molekul dibahagi dengan bilangan elektron yang diperoleh atau dikeluarkan oleh molekul berkenaan dalam suatu tindak balas kimia yang spe - sifik. (KIM) grammatical error (ralat nahu

Kembali ke atas