Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[me.ma.da.i] | مماداءي

Definisi : mencukupi, dapat mengisi atau memenuhi (kehendak, peraturan, dll): rang undang-undang ini ~lah diluluskan oleh Dewan Rakyat; makanan semata-mata tidak ~; (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[me.ma.da.i] | مماداءي

Definisi : dpt mengisi atau dpt memenuhi kehendak dll; mencukupi: Segelen minyak petrol tidak ~ keperluan utk menghidupkan enjin kapal terbang yg besar. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
 
pada2
Kata Terbitan : berpada, berpada-pada, memadai, memadakan, memada-madakan,

Peribahasa

Berteduh di bawah betung.

Bermaksud :

Mendapat pertolongan yang tidak memadai.

 

Lihat selanjutnya...(3)


Kamus Teknologi Maklumat

Kamus Teknologi Maklumat ct.indd
Kajian ini juga mengenal pasti kekurangan anagram analisis kegoyahan Kamus Teknologi Maklumat ct.indd 8 6/6/11 4:01:27 PM 9 dan mengesahkan sama ada mekanisma keselamatan tersebut memadai untuk melindungi sistem maklumat. analisis kerosakan sekuriti (Ig. security fault analysis; Br. analisis salah keselamatan; Id. analisis kegagalan keamanan; analisis kegagalan sekuritas) Penilaian yang dilakukan terhadap perkakasan yang digunakan oleh terautomasi yang tertumpu kepada mekanisma keselamatan yang digunakan. Gabungan falsafah perlindungan sebegini dengan perincian keupayaan keselamatan yang lebih formal diperlukan untuk membuktikan mekanisma keselamatan yang wujud dalam sistem maklumat tersebut memadai untuk menjamin keselamatan komputer. FTP anonim (Ig. anonym FTP; Br. FTP anonim; Id. FTP anonim) Capaian yang diberikan kepada sesiapa sahaja untuk mencapai pelayan FTP suatu sistem komputer. Pengguna FTP

Kembali ke atas