Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[pa.ra] | ڤارا

Definisi : kata (yg mendahului kata-kata lain) yg menyatakan ramai: ~ mahasiswa dan pelajar; ~ peserta. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[pa.ra] | ڤارا

Definisi : 1. sj rak drpd kayu dll utk menyimpan perkakas dapur, pagu; 2. rak tempat meletakkan barang-barang di rumah (kereta api dll); 3. sj rak drpd kayu (buluh) utk menjemur tepung (ikan dll). (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[pa.ra] | ڤارا

Definisi : getah, karet. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[pa.ra] | ڤارا

Definisi : kata yg mendahului kata-kata lain utk menyatakan banyak: ~ guru; ~ hadirin. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

[pa.ra] | ڤارا

Definisi : , = para-para 1 anyaman drpd buluh dll yg dipasang di atas dapur utk tempat menyimpan barang-barang dapur. 2 rak tempat menaruh barang-barang dll. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

[pa.ra] | ڤارا

Definisi : (pokok) getah. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata para

Puisi
 

Di atas para buah pauh,
     Burung plastik buah Melaka;
Tuan jauh saya pun jauh,
     Di dalam mimpi kita berjumpa.


Lihat selanjutnya...(15)

Kamus Sains

Kamus Sains.indb
segi empat sama yang mempunyai ukuran tebal kurang daripada 50 mm dan lebar melebihi 100 mm. (KEJ) bob tail (ekor pendek) Sebarang trak yang pendek yang umumnya digunakan untuk membawa para blood worm bob tail Kamus Sains.indb 160 7/8/08 11:47:55 AM 161 pekerja dari satu tempat ke tempat lain, atau untuk membawa peralatan yang kecil atau KEJ) chained list search (gelintar senarai berantai) Kaedah pencarian yang menggunakan struktur data berbentuk senarai beran - tai. (KOM) change house (rumah tukar) Pondok aneka atau ruangan kecil yang digunakan oleh para pekerja sebagai tempat menukar pakaian semasa sedang menjalankan tugas di rig. Rumah atau ruangan kecil ini biasanya terdapat di lantai rig atau di tempat lain, asalkan berdekatan dengan rig berkenaan

Kembali ke atas