Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[pel.ba.gai] | ڤلباݢاي

Definisi : ®bagai. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[pel.ba.gai] | ڤلباݢاي

Definisi : berbagai-bagai, beberapa jenis: tarian Timur lebih ditekankan kpd perasaan sedangkan tarian Barat berpusat pd mutu dinamik ~ tarian itu; (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[pel.ba.gai] | ڤلباݢاي

Definisi : berbagai-bagai. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)

[pel.ba.gai] | ڤلباݢاي

Definisi : banyak jenisnya atau banyak macamnya; berbagai-bagai; berjenis-jenis; bermacam-macam: Taman itu penuh dgn ~ jenis bunga. mempelbagaikan menjadikan banyak jenisnya atau macamnya; menjadikan berbagai-bagai. kepelbagaian perihal (keadaan) pelbagai atau berbagai-bagai. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata pelbagai


Kamus Teknologi Maklumat

Kamus Teknologi Maklumat ct.indd
ix KATA PENGANTAR Projek penyusunan kamus istilah adalah satu usaha yang sangat rapat kaitannya dengan usaha peristilahan. Usaha ini memerlukan kepakaran yang tinggi, ketekunan, iltizam serta komitmen yang bersepadu daripada pelbagai pihak yang terlibat. Walau bagaimanapun, kerjasama yang diperoleh daripada pakar bidang begitu menggalakkan. Penerbitan Kamus Teknologi Maklumat: Keselamatan Komputer ini merupakan kesinambungan daripada Siri Penerbitan Kamus Istilah MABBIM yang diusahakan dan kekurangan dalam beberapa aspek ketepatan dan kesempurnaan pemilihan istilah, mahupun kecermatan penyusunannya. Kamus Teknologi Maklumat ct.indd 11 6/6/11 4:01:22 PM xii Maklum balas daripada pelbagai pihak sangat dialu-alukan agar kelemahan dan kekurangan ini dapat diatasi demi untuk mempertingkatkan dan memartabatkan ilmu. Hajah Ratna Inzah Datuk Haji Mohamad Asri Ketua Bahagian Peristilahan dan Leksikologi Jabatan

Kembali ke atas