Maklumat Kata

Carian kata tiada di dalam kamus terkini. Sila rujuk capaian Kamus Dalam Talian ini.
Adakah anda bermaksud : swift

Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata swafoto


Istilah Bahasa Melayu

Istilah SumberIstilah SasarBidangSubbidangHuraian
slofie (slow motion selfie)swafoto lahanFotografiTiadaRakaman video swafoto dalam gerakan perlahan.
slofie (slow motion selfie)swafoto lahanTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaRakaman video swafoto dalam gerakan perlahan.
smelfieswafoto hiduTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaMengambil gambar foto dengan usaha sendiri menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital sambil menunjukkan aksi seperti menghidu sesuatu.
airfieswafoto udaraTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang atau lebih yang diambil sendiri dari udara dengan menggunakan kamera yang dipasang pada dron.
groufieswafoto berkumpulanTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar tiga orang atau lebih yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
killfieswafoto mautTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital di tempat berbahaya yang boleh mendatangkan kematian.
smellfieswafoto hiduTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang sambil menunjukkan aksi seperti menghidu sesuatu yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
selfieswafotoTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar seseorang yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
wefieswafoto bersamaTeknologi Maklumat dan KomunikasiTiadaGambar dua orang atau lebih yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
wefieswafoto bersamaFotografiTiadaGambar dua orang atau lebih yang diambil sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar atau kamera digital.
12

Kembali ke atas