Maklumat Kata

Kamus Bahasa Melayu


[ter.buk.ti] | تربوقتي

Definisi : ternyata dgn bukti: nyatalah dan ~ bahawa keputusan mahkamah rendah itu salah dr segi undang-undang; (Kamus Dewan Edisi Keempat)

[ter.buk.ti] | تربوقتي

Definisi : telah nyata kerana ada buktinya: Orang itu telah dihukum penjara kerana kesalahannya ~. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)
Tesaurus
Tiada maklumat tesaurus untuk kata terbukti


Kamus Sains

Kamus Sains.indb
data berbentuk pepohon yang tidak teratur kerana susunan buku dan rantingnya tidak dipentingkan. (KOM) unpack (nyahpadat) Tindakan membesarkan atau menjarakkan semula data yang telah diperoleh. (KOM) unproven area (kawasan tak terbukti) Kawasan yang struktur subpermukaan dan keupayaan pengeluaran petroleum belum diketahui serta tidak dapat dianggarkan. Di kawasan ini biasanya di- lakukan penggerudian telaga liar bagi mendapatkan data yang lebih baik se dan Teknologi Bahasa Melayu-Bahasa Inggeris kawalan kualiti konkrit concrete quality control kawalan suhu temperature control kawasan kembang flare area kawasan perapi fire place kawasan petunjuk key area kawasan tak terbukti unproven area kawasan tekanan rendah terma thermal low kawasan tekanan tinggi terma thermal high kawasan terbina built-up area kayser kayser kayu bedik joy stick kayu berubat tanalised timber kayu

Kembali ke atas