[pés] | ڤيس
Definisi : (pés) 1. campuran cecair dan serbuk yg lembut dan pekat yg mudah dibentuk atau disapu; 2. (ERT) sediaan makanan, spt daging atau ikan kisar, utk disapu pd roti dsb. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
[pés] | ڤيس
Definisi : (pés) IB sj penyakit berjangkit yg disebabkan oleh kuman yg dibawa oleh tikus. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
[pés] | ڤيس
Definisi : /pés/ 1 campuran cecair dgn serbuk atau bahan yg dilumatkan, pekat, lembut dan basah, dan boleh dibentuk atau disapukan pd sesuatu. 2 sj makanan yg disediakan drpd daging, ikan dsb yg dikisar dan dicampurkan dgn cili, bawang dll serta disapukan pd roti dsb. (Kamus Pelajar Edisi Kedua)